Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Profeten, sallallahu ’alayhi wa ala alihi wa sallam, har sagt: ”Et menneske med god opførsel tilbagelægger afstande, som han ellers ikke kan gennem handlinger af tilbedelse og beundring.” [Kilde: Al-Haythami] ” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Grøn Guide til Islam

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Undervisning
Skrevet af Antar   
Tirsdag, 29 December 2009 00:00

Undervisning

Du er måske ny muslim.

Eller du er måske "gammel" muslim, men ønsker at fordybe dig (mere) i din religion.

Derfor kan det være en god idé at deltage i mere strukturel islam-undervisning. Det har ikke altid været nemt i Danmark, og mange muslimer søger derfor mere avanceret undervisning i udlandet, enten hos sheikher, på universiteter eller på islamiske undervisningsinstitutter verden rundt.

Men i de seneste år har muslimer i Danmark fået bedre muligheder for at studere islam, omend der endnu ikke er oprettet nogen officiel "islam-skole". Mange steder udbydes der nu islam-relevant undervisning i de mest basale videnskaber, som fx. arabisk, koranlæsning, historie og retslære.

Hvad er god islam-undervisning?

Du har måske fundet flere steder, der reklamerer med, at man udbyder islam-relevant undervisning. Men hvordan vælger man det rette sted?

Man bør som hovedregel undersøge, hvilken organisation der udbyder undervisningen for at sikre sig en vis kvalitet i undervisningen og for at sikre sig, at man ikke ender hos en sekt med egenrådig politisk eller ideologisk dagsorden.

Udover sted, pris og indhold er det ofte en god idé at spørge, hvem der afholder de enkelte kurser og hvor vedkommende har sine undervisningsreferencer fra - på denne måde sikrer man sig den bedst kvalificerede undervisning. Desværre findes der en del faldgruber, hvor "undervisningen" gives af "selvstuderede sheikher" eller "internet-muftis".

Der er mange måder at studere islam på, men den bedste undervisning får man gennem samspil med kyndige og erfarne undervisere.Vil man studere mere avancerede områder af islam, bliver man desværre stadigvæk nødt til at henvende sig i udlandet. Danskmuslim.dk koncentrerer sig kun om islam-relevant undervisning givet i Danmark.

Nedenstående er en oversigt over institutioner, der udbyder islamundervisning i forskellige former:

 

Islamakademiet.dk

IslamAkademiet har til formål at fremme en autentisk og tidssvarende forståelse af islam i en dansk kontekst ved at tilbyde online kurser inden for forskellige islamiske discipliner. IslamAkademiet er blevet grundlagt af en gruppe akademikere og studerende med faglig viden og kompetencer inden for islamiske studier, der hverken udgør en egentlig forening eller et parti.

IslamAkademiet er baseret på ahl al-Sunna wa al-Jama‘as metodologi og tilbyder kurser i henhold til  Sunni traditionen inden for islamisk lærdom.

Al undervisning på IslamAkademiet foregår via et interaktivt online konferencesystem baseret på VoIP teknologi, med funktioner der gør det lettere for kursusdeltagerne at få det meste ud af undervisningen. Ud over undervisning i god lydkvalitet, indeholder systemet blandt andet et praktisk chatsystem der gør det muligt for deltagerne at stille spørgsmål og en tavle der gør det muligt at følge underviserens præsentation live.

Denne undervisningsform (fjernstudier) er yderst velegnet for dem, der ikke har mulighed for at deltage i undervisning i nærheden af hvor de bor, eller af andre grunde foretrækker fjernundervisning.

Kursuskataloget for sidste halvdel af 2009 indeholder kurser i islamisk historie (Profetens liv), Imam Nawawis hadith, koranstudier i surah al-Fatiha,  koranrecitation (tajweed), grundlæggende elementer i islamisk lære, kursus i Profetens personlighed, forskellige kurser i hanafi fiqh og et introduktionskursus i islamisk troslære (aqidah). Indtil videre er kurserne gratis.

 

Dansk Selskab for Arabiske Studier - DSFAS.dk

DSFAS udbyder i København kurser i arabisk for både arabiskkyndige og ikke-arabisk kyndige. Derudover udbyder selskabet studier i koranrecitation (tajweed) og særlige kurser for søstre.

Selskabets formand og overlærer i arabisk sprog er imamen fra Islamisk Kulturcenter, Khaled Jabbari. Han har diplom i arabisk sprog  og behersker klassisk arabisk (fusha), samt to mellemøstlige dialekter. Han har flere års erfaring i at undervise ikke-arabisktalende i arabisk. Han berhersker desuden farsi, pashtu og engelsk.

De øvrige arabisklærere er: Qusay Bahlool, Bilal Jabbari, Isa Abdou og Ahmad Jabbari. De er alle veluddannede i klassisk arabisk sprog og grammatik. De har desuden gennemgået  certificering af undervisere i arabisk for ikke-arabisktalende.

Bilal Jabbari kan hele Quran udenad, er foreningens tajweed lærer med Ijaza (licens til at undervise Quran) fra THE CONSERVATION OF THE HOLY QURAN SOCIETY, Jordan. Foreningens sekretær er Dr. Shahid Ossum.

 

Islamisk Trosssamfund København - WAKF.com

Hver søndag er der islam-undervisning i Det Islamiske Trossamfund i København. Lektionerne afholdes på dansk og er rettet mod alle interesserede kvinder. Undervisningen tager afsæt i variable emner omkring islam. Formålet er først og fremmest at give deltagerne mulighed for at tilegne sig kompetencer omkring islam og dennes naturlige plads i vores moderne samfund.

På udvalgte søndage foregår undervisningen på engelsk. Kontakt os derfor for nærmere information omkring disse dage. Alle er hjertelige velkomne til at deltage, og der kræves ikke tilmelding på forhånd. Tidspunkt: Hver søndag, fra ca. 13:00 - 15:00

Kontaktpersoner: Inam Abu Laban, tlf.:36460553 /Amina Djondjorova 49180825 / Bettina Meisner 30704829.
Sted: Det Islamiske Trossamfund – Dortheavej 45 – 2400 KBH. NV

 

Muslimsk Ungdom i Danmark - MUNIDA.dk

MUNIDA udbyder hvert år kurser i islam og arabisk både for nybegyndere såvel som for mere erfarne muslimer.

Kursuskataloget for 2009 er meget omfattende: arabisk for nybegyndere pg fortsatte, introkurser i islamisk troslære (aqidah), kurser i de fire lovskoler, koranrecitation (tajweed), Profetens livsførsel (seerah), hadith-undervisning samt islamisk retslære (usul al-fiqh).

MUNIDA udbyder kurser både til brødre, søstre samt børn og unge. Alle kurser foregår i moskeen hos Islamisk Trossamfund på Dortheavej i København (se ovenfor).

 

Muslimer i Dialog - MID.dk

Muslimer i Dialog København udbyder med jævne mellemrum kortere kurser i islamiske emner. MID har et studieudvalg, som i samarbejde med medlemmerne planlægger studieaktiviteter, der efterfølgende afholdes på det Dansksprogede Islamiske Center på Nørrebrogade 32, 1. sal i København (både for medlemmer og ikke-medlemmer). Kurserne koster typisk et mindre beløb, men er af og til gratis for medlemmer af MID. MID udbyder også af og til kurser og foredrag i Odense og Århus.

I løbet af 2009 har MID udbudt kurser i islamisk troslære (aqidah) i samarbejde med undervisere fra Muslim Cultural Institute (moskeen på Amerikavej). Der har også været udbudt en-dags eller weekendkurser i forskellige islamiske emner, hvor underviseren har været en sheikh fra udlandet med ekspertise/erfaring i de enkelte emner. Umiddelbart før og under ramadanen plejer MID at afholde kortere kurser i faste.

Udover koretere undervisningsforløb udbyder MID også studieture for medlemmerne. I 2005-2009 har MID udbudt studieture til Egypten, Syrien, Tyrkiet, Jordan, Andalusien og til ISNA-konferencen i USA. MID udbyder med jævne mellemrum et særligt 6-ugers studieforløb i islamiske studier hos det velrenommerede islamiske universitet Dar al Mustafa i Yemen.

 

Institut for Islamiske Studier (Ma3had.dk)

De unge med muslimsk baggrund samt nykonverterede har fået en stor interesse for at kende til Islam, fordi Islam afspejler deres identitet. Det er især vigtigt for dem i denne del af verden, hvor største delen af befolkningen er af anden tro end Islam.

Instituttet, som har til huse i DIA Privatskole i København,  har til målsætning at give muslimerne i Danmark mulighed for at have kendskab til og fordybe sig i Islam, og forholdene omkring at være muslim i Danmark. At give de nødvendige eksamensbeviser, for at komme ind på de islamiske højere læreanstalter i verden. At give ikke-muslimer mulighed for at lære om Islam, og at være landsdækkende.

Ma3had udbød i 2008 og 2009 en række graduerende kurser i arabisk, i fiqh og i koranrecitation. Prisen er typisk 1-200 kr. per semester, og undervisningsmateriale er tilgængelig for download på instituttets hjemmeside. Desuden tilbyder Ma3had ogs¨skræddersyede ud-af-huset-kurser til firmaer, skoler og foreninger.

 

 

De enkelte moskeer i Danmark

Mange moskeer og islamiske centre i hele landet udbyder også islamisk undervisning. Kontakt den enkelte moské for at høre nærmere; du finder listen over moskeer og islamiske centre i hovedmuen til venstre.

Universiteter og læreanstalter

Flere danske universiteter og læreanstalter udbyder kurser og regulære undervisningsforløb i islamiske studier, arabisk, islamisk historie osv. Omend disse undervisningsforløb og kurser udbydes af højt akademisk uddannet og pædagogisk undervisningskompetent personale, er disse undervisere oftest ikke-muslimer. Kontakt det enkelte universitet ellerundervisningsinstitut for at høre nærmere.Undervisningen kan både være gratis eller kræver betaling af undervisnings - eller eksamensgebyr. Undervisningsforløbene kræver ofte adgangsgivende eksamener af anden art.

Nedenfor er den del adresser på universiteter, der udbyder islam-relevant undervisning:

Carsten Niebuhr Instituttet under Københavns Universitet
Snorresgade 17-19,  2300 København S - tlf 3532 8900

Afdeling for Religionsvidenskab & Arabisk- og Islamstudier ved ÅrhusUniversitet
Bygning 1442 - Tåsingegade 3 - 8000 Århus C - Tlf: 8942 1111

Center for Mellemøstsstudier ved Syddansk Universitet (Odense)
Campusvej 55 - 5230  Odense M - Tlf: +45 6550 2183

HUSK: undervisning i arabisk udbydes mange andre steder end på universiteter. Tjek de forskellige aftenskoler og HF-kurser i dit område!

 

 

 

 

 

 

 

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 6:32
Shourouk: 8:29
Duhr: 12:06
Asr: 13:25
Maghreb: 15:40
Isha: 17:31

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Støt Danish Muslim Aid

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Langreklame

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Startpakke

Startpakke


Nye muslimer eller muslimer, der har (gen)opdaget deres tro har mulighed for at erhverve sig en såkaldt islam-startpakke.

En islam-startpakke består af en udvalgt samling af litteratur og praktiske ting som man kan få brug for i hverdagen som muslim.  Det typiske indhold af denne pakke er begrænset til et så basalt niveau som muligt; men samtidig så tilstrækkelig dækkende, at de primære og vigtigste bestanddele er med.

kitab.dk kan man købe tre forskellige startpakker med varierende indhold; fælles for dem alle er dog, at de indeholder et bedetæppe og "Islam Håndbogen" af Ismail Büyükcelebi. Startpakkerne på kitab.dk koster mellem 375 og 695 kroner.

Islamisk Videns- og Informationscenter (IVIC) i Århus udbyder også to islam-startpakker med forskelligt indhold.

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography