Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Profeten, sallallahu ‘alayhi wa ala alihi wa sallam, sagde: “Allah siger: ‘Oh mine tjenere, skulle de første blandt jer og de sidste blandt jer, menneskene blandt jer og jinnerne blandt jer, rejse jer i fællesskab og anmode Mig om noget. Og skulle Jeg give enhver, hvad han bad om, ville det ikke formindske hvad Jeg besidder mere end en nål formindsker havet, når den dryppes i det.’” [Kilde: Muslim]” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Fajr
Skrevet af Ladycroc   
Tirsdag, 05 Januar 2010 23:22

Fajr udføres mellem daggry og solopgang, og består af to Raka'ah.

Det særlige ved fajr-bønnen er kaldet til bøn (adhan), idet adhan til fajr indeholder to ekstra vers, nemlig at "bøn er bedre end søvn".

Der er næppe noget smukkere i denne dunya (verden) end at stå op før solen begynder at gløde, og gøre sig klar til morgenbønnen.
Det er, som om verden står stille og holder vejret, mens alle venter på, at solens stråler begynder at vise sig ved horisonten.
Med ét begynder alle fuglene at synge, som om de i deres egne små sjæle er bevidste om, at Allah (swt) har besluttet sig til at skabe endnu en dag for alle sine skabninger; en dag der kan fyldes med muligheder og chancer for den troende til at gøre de rette ting og afstå fra de urette.

Fajr er som glæden ved at holde et ubeskrevet blad i hånden, siger poeten.

Nogle gange ønsker jeg så inderligt, at fajr-bønnen varer ved; denne tilstand af mørke kort før daggry, tilstanden af stilhed, hvor drømmenes verden endnu hænger sammen med nattens tilbedelse af den Ene. Hvor håbet endnu lever, hvor mulighederne for den kommende dag endnu allesammen står parate ved sjælens dørtrin.

Men alt for hurtig er de to raka´at, man udfører, og selv om man gør sig umage, flyder tidens flod ubarmhjertig videre; snart skimter man dagens farver på træer og buske, og snart fordriver det blændende lys den bløde nat.

Efter fajr-bønnen bør man sidde og ihukomme sin Skaber indtil daggry er endgyldigt forbi (solens skive er fri af horisonten). Anas ibn Malik (må Allah være tilfreds med ham) beretter, at Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) har sagt:

"Den, der beder morgenbøn i fællesskab og derefter sidder og ihukommer Allah indtil solen står op og derefter beder to raka´at, han vil få den samme belønning som en hajj og en umrah (pilgrimsrejser)."

Ifølge Hanafi-lovskolen bør mænd bede fajr så sent som mulig, mens kvinder bør bede fajr, så snart den går ind.

Og Allah ved bedst.

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 5:58
Shourouk: 7:49
Duhr: 11:56
Asr: 13:39
Maghreb: 16:02
Isha: 17:46

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.