Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Profeten, sallallahu ’alayhi wa ala alihi wa sallam, har sagt: ”Et menneske med god opførsel tilbagelægger afstande, som han ellers ikke kan gennem handlinger af tilbedelse og beundring.” [Kilde: Al-Haythami] ” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Grøn Guide til Islam

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Konvertit Q og A
Skrevet af Ladycroc   
Torsdag, 07 Januar 2010 09:27

Q & A for danske konvertitter/revertitter

Her finder du svar på en række typiske spørgsmål om konvertering til islam og tiden efter.

 • Hvordan og hvor konverterer jeg, sådan rent praktisk?
 • Skal man skifte sit navn til et muslimsk navn, når man konverterer?
 • Er det nødvendigt at registrere sig som ny muslim nogen steder?
 • Hvor kan jeg lære mere om islam?
 • Hvordan beder man?
 • Hvor køber jeg muslimsk tøj?
 • Hvad betyder det for min tro, at jeg har drukket alkohol og spist svinekød, før jeg konverterede?
 • Hvilken moské hører jeg til?
 • Hvilken retskole/lovskole skal jeg vælge at følge?
 • Hvordan bliver jeg gift, nu hvor jeg ikke mere kan have forhold til kvinder/mænd?
 • Skal jeg fjerne mine tatoveringer?
 • Hvordan siger jeg det til min familie/kolleger/venner?
 • Skal jeg omskæres, når jeg konverterer?
 • Hvor finder jeg troværdig, dansk litteratur om islam?

Mangler der et spørgsmål, som du gerne vil have svar på eller dele med andre? Så send dit spørgsmål til vores brevkasse!


 

Hvordan og hvor konverterer jeg, sådan rent praktisk?

Akkurat som at gå i FAKTA: et tager kun 5 minutter, men vi vil så gerne have, du bli´r lidt længere. Typisk retter man henvendelse til en imam ved en moske og fortæller om sit ønske om at konvertere til islam, og efter en kort, afklarende samtale er man klar til at udtale trosbekendelsen foran ham og to vidner, som imamen oftest finder i selve moskeen (medmindre man tager sine muslimske venner med). Find adresser på moskeer her.

Foran to vidner erklærer du den islamiske trosbekendelse; oftest gør man det foran en imam, men kravet er i praksis kun to mandlige, sunde, troværdige muslimer. Efter at have udtalt trosbekendelsen offentligt, er du muslim. Tag et rensende bad og lær mere om islam.

 

Skal man skifte sit navn til et muslimsk navn, når man konverterer?

Det er ikke nødvendigt, medmindre man bærer et upassende navn, fx. Christian, Christina, Thor, Lucifer, Madonna el.l. Mange konvertitter/revertitter vælger at antage et islamisk navn med udgangspunkt i deres nye liv, men det er altså intet krav. Udgangspunktet er, at man bevarer det navn, ens forældre har givet én. Man kan godt være en god muslim og hedde Brian Jensen.

 

Er det nødvendigt at registrere sig som ny muslim nogen steder?

Hvis man ønsker at besøge Mekka og Medina (fx. på pilgrimsrejse) er det nødvendigt at informere den saudiarabiske regering om, at man ikke snyder med sin religionsbekendelse. Derfor er det smartest at lade sig registrere fx hos en imam, der vil udstede et certifikat til dig - men dette er altå ikke noget, der har basis i hverken åbenbaringerne eller sunnah, sålænge du er konverteret i fuld offentlighed foran kompetente muslimske vidner.

 

Hvor kan jeg lære mere om islam?

Kontakt din nærmeste moske eller klik på linket UNDERVISNING til venstre i menuen. Forbered dig på, at du vil søge viden resten af din tid på denne jord :)

 

Hvordan beder man?

Du er måske blevet fortalt, at der kun er én måde at bede på: Profetens (Allahs fred og velsignelse med ham). Sagen er bare dén, at Profeten (Allahs fred og velsignelse med ham) bad på forskellige måder på forskellige tidspunkter i sit liv - derfor bør du følge en af de fire store retsskolers anvisninger på, hvordan man udfører bønnen korrekt. Klik på SALAH til venstre i menuen og læs mere.

 

Hvor køber jeg muslimsk tøj?

Det eneste "muslimske" tøj, der med rette kan kaldes "muslimsk TØJ", er den hvide dragt, pilgrimme ifører sig på umrah/hajj. Denne dragt består af (for mænds vedkommende) af to, usyede stykker hvidt, rent stof, som man iklæder sig i en tilstand af ihram (den renhedstilstand man indtræder i under pilgrimsrejsen). Ofte bliver man også begravet i disse stykker stof, der kan bruges som ligklæder.

Ellers findes der ikke specifikt "muslimsk" tøj; men der findes en række anvisninger for dækningen af sin awrah (kropsdele forbudte at vise i offentligheden). For mænd gælder reglen om at dække sig til fra navlen og til under knæet; for kvinder gælder reglen at tildække hele kroppen undtagen fødder, hænder og ansigt. Dette kan gøres med ganske "almindelige" stykker tøj, sådan som man kan købe dem i Tøj og Sko eller i Luis Vuitton-butikkerne. Man skal dog huske reglen om ikke at vække opsigt og ikke vise kropsformer (kvinder).

Brødre, der bekender sig til salafi-tariqah kan kendes på deres oprullede underben, men ellers ser man ofte, at jo mere "muslimsk" en bror føler sig, desto mere iklæder han sig en stil, der var udbredt blandt Profetens sahaba (må Allah vise dem barmhjertighed): hovedet dækket, kjortel ned til under knæet, løse bukser, lædersko.

Andre muslimer går i arabisk/pakistansk-tøj i form af pludderbukser, lange skjorter, kjortler eller kjolelange gevandter. Dertil kan man bære hovedbeklædning i form af muslimske hatte eller tørklæder mm. Udvalget er stort, og man kan købe sådanne klæder i "indvandrer-butikker" i de store byer eller på internettet, hvor man også kan købe muslimsk sportsbeklædning for søstre (hel badedragt, handsker mm) - men det ER altså mulig at opfylde islamiske påklædningsregler med ganske almindelige, "danske" klæder.

 

Hvad betyder det for min tro, at jeg har drukket alkohol og spist svinekød, før jeg konverterede?

Efter din konvertering er alle dine tidligere synder slettet. Du kan ikke stilles til regnskab for at have spist svinekød eller drukket øl tidligere, og du er ikke "dårligere" muslim af den grund!

 

Hvilken moské hører jeg til?

Hvor dit hjerte føles sig bedst tilpas, og hvor du føler, dine evner og viden bliver bedst opfyldt! Det er ikke nødvendigvis den nærmeste moské. Hvis du fx. følger hanafi-retsskolen og den nærmeste moské er en udpræget maliki-moské, så kan det betale sig at tage bussen eller S-toget lidt længere væk - men det er ikke noget krav! Du kan forrette dine bønner alle steder, i hvilke som helst moskeer.

Som muslim er man ikke, ligesom kristen, "tilknyttet" nogen "sogne-moské"; man noterer heller ikke fødsler og død i en moské.

Hvis man er så heldig at finde et sted, hvor man både er velkommen og føler sig tættere på Allah, vil stedet blive dit andet hjem, inshaAllah. Og akkurat som dit eget hjem, trænger disse steder til en kærlig hånd en gang imellem. Så hvis du føler dig godt tilpas i moskeen, mens du støvsuger tæpperne, pudser vinduerne, hygger dig med dine brødre og søstre også udenfor bønnetiderne eller har mulighed for at deltage i spændende aktiviteter, husk at moskeen ikke finansierer sig selv. Bliv fast sponsor i din moské!

 

Hvilken retsskole/lovskole skal jeg vælge at følge?

Spørgsmålet er ikke så nemt. Man bør i videst muligt omfang følge en retsskole; alt andet vil være forsøg på at genopfinde den dybe tallerken uden at have porcelænet i orden.

Hvilke undervisningssteder og undervisere har lært dig at bede, at faste, at tro? Disse menneskers retsskole kan være et godt udgangspunkt at følge, idet de (oftst) også udgør den menighed, som du omgås og søger råd hos.

Meget senere, hvis du er så heldig at opnå dybere viden gennem grundige studier, kan du måske selv træffe en afgørelse om, hvilken retsskole der er passende for dig.

 

Hvordan bliver jeg gift, nu hvor jeg ikke mere kan have forhold til kvinder/mænd?

Islam tillader ikke intim omgang med personer af det modsatte køn udenfor ægteskabet. Hvis du før din konvertering har haft kærester el.l. så er det slut nu - medmindre du gifter dig med vedkommende, og vedkommende tilhører Bogens Folk (muslimer, kristne, jøder - for muslimske kvinder gælder der dog, at de kun kan gifte sig med en muslim).

Mange konvertitter/revertitter ønsker at dele deres liv med en muslim; dette er, fordi man som udgangspunkt naturligvis ønsker at dele sit liv med en person, der har det samme åndelige og religiøse udgangspunkt som én selv. Når man er sikker på sit valg, skal man fri til vedkommende og derefter indgår man nikah (ægteskabsløftet) - læs mere under emnet ISLAM OG ÆGTESKAB til venstre i menuen.

Problemet for mange konvertitter/revertitter er, HVORDAN man finder én at dele livet med. Besøg på bodegaer, diskoteker og andre steder, hvor man måske før har været, er nu ikke tilladte mere, og det kan føles underligt at være så formel og alvorlig i sin søgen efter en livspartner; men islam er den bedste vej, og Hans vejledning er den bedste vejledning for os med mulighed for at opnå størst belønning i dette liv og det næste.

Det kan også være svært at finde en brud/mand gennem traditionelle "indvandrer-bryllupper", der oftest er de rene ægtskabsmarkeder, hvor man kan kigge sin kommende ægtefælle ud og derefter henvende sig til familien med ønske om ægteskab. Korrekte islamiske bryllupper foregår adskilt mellem mænd og kvinder, så der er ikke meget at kigge på dér.

Er man parat til at gifte sig, kan man spørge sig for i ens omgangskreds, og man kan selv fortælle omgangskredsen, at man ønsker at gifte sig i håb om, at nogen kan formidle budskabet (diskret) videre. Man kan også prøve lykken hos et muslimsk ægteskabsbureau.

 

Skal jeg fjerne mine tatoveringer?

Tatoveringer er ikke tilladte indenfor islam, men de er som bekendt svære at fjerne igen. Som konvertit/revertit er du tilgivet dine synder, som du har begået før du (gen)fandt vejen til islam, derfor kan ingen klandre dig for dine tatoveringer; ej heller bliver du "mindre muslim" af den grund!

Det kan dog være en god idé at bruge penge og tid til at fjerne dem fra din krop henad vejen - hvis du har økonomiske muligheder derfor, som ikke forhindrer dig i at udfylde dine islamiske pligter (forsørgelse, velgørenhed osv).

 

Hvordan siger jeg det til min familie/kolleger/venner?

På en åben, smilende og imødekommende facon. Vær ærlig og tal med din familie og din omgangskreds om dine åndelige overvejelser; så vil det ikke være så svært en dag at sige: jeg tog springet, walhamdulillah. Stol trygt på Allah (swt)! Læs eventuelt sektionen KONVERTIT-PROBLEMER til venstre i menuen, hvis det ikke er så nemt.

 

Skal jeg omskæres, når jeg konverterer?

 

Omskæring er sunna ifølge profeterne Ibrahim (fred med ham) og Muhammed (Allahs fred og velsignelser med ham). Omskæring er en mindre operation, hvor man fjerner forhuden, og normalt bliver man omskåret som barn. Hvis man som voksen konverterer til islam, er der ikke noget krav (pligt) til at blive omskåret (ifølge de fleste islamiske lærde), men det er bedre for renhedens skyld (både den fysiske og den åndelige renhed).

Den mundtligt udtalte trosbekendelse i fuld offentlighed er tilstrækkelig for at blive anerkendt som muslim! Men hvis der ikke er nogen fare for helbredet og man kan tåle operationen, bør man i henhold til en hadith af Talkhisal-Habir blive omskåret efter at have konverteret.

For fattige muslimer kan sådan en operation dækkes af zakat-fonde.

 

Hvor finder jeg troværdig, dansk litteratur om islam?

I og med antallet af danske muslimer ligger lavt i forhold til andre landes konvertitter, findes der endnu ikke meget troværdig dansk litteratur, men denne situation er langsomt ved at ændre sig. Dygtige unge oversættere og engagerede muslimer med erfaring i forlagsbranchen arbejder hårdt for at publicere relevant islamisk litteratur på dansk.

De to største islamiske boghandlere med litteratur på dansk er Zahra Books og Kitab.dk. Hjemmesiderne islam.dk og islamisk.dk indeholder også mange troværdige artikler på dansk.

Der findes en række særlige forlag, der har specialiseret sig i oversættelse og udgivelse af troværdig islamisk litteratur på dansk. Der er bl.a. Forlaget Kilden, eller det nyetablerede Buraq Forlag. Tjek også danskmuslim.dk´s oversættelsesprojekt-side med links til emnet.

 

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 6:32
Shourouk: 8:29
Duhr: 12:06
Asr: 13:25
Maghreb: 15:40
Isha: 17:31

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Støt Danish Muslim Aid

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Janazah.dk

Islamisk begravelses-portal

Langreklame

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Startpakke

Startpakke


Nye muslimer eller muslimer, der har (gen)opdaget deres tro har mulighed for at erhverve sig en såkaldt islam-startpakke.

En islam-startpakke består af en udvalgt samling af litteratur og praktiske ting som man kan få brug for i hverdagen som muslim.  Det typiske indhold af denne pakke er begrænset til et så basalt niveau som muligt; men samtidig så tilstrækkelig dækkende, at de primære og vigtigste bestanddele er med.

kitab.dk kan man købe tre forskellige startpakker med varierende indhold; fælles for dem alle er dog, at de indeholder et bedetæppe og "Islam Håndbogen" af Ismail Büyükcelebi. Startpakkerne på kitab.dk koster mellem 375 og 695 kroner.

Islamisk Videns- og Informationscenter (IVIC) i Århus udbyder også to islam-startpakker med forskelligt indhold.

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography