Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Abdullah bin Amr bin Al-Aas udtalte: Allahs Profet sallallahu 'aleyhi wa salam sagde: En muslim er en person som ikke sårer en anden muslim, hverken med sin tunge eller hånd. En Muhajer er den som undgår det Allah har forbudt. (Bukhari og Muslim)” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Besøg i Profetens by
Skrevet af Ladycroc   
Søndag, 24 Januar 2010 21:47

Besøg i Profetens By

1-Det er sunnah at besøge Medina ved lejlighed og besøge profetens moské, ligeledes at bede i Profetens moské. I henhold til en hadith fra profeten Muhammed (Allahs fred og velsignelser med ham) så er én bøn i Profetens moské bedre end tusinde bønner i en hvilken som helst anden moské, undtagen den Store Moské (Masjid al-Haram) i Mekka.

2-Der er ikke forskrevet nogen Ihram eller talbiyyah for at besøge Profetens moské, og det skal understreges, at der er INGEN rituel forbindelse mellem dette besøg og at udføre umrah eller hajj. Men idet en umrah og/eller en hajj for de fleste mennesker er en meget speciel rejse, de ofte ikke udfører flere gange, benytter mange pilgrimme sig af et besøg i Medina før eller efter pilgrimsfærden ved samme lejlighed.

3-Når man træder ind i Profetens moské, træder man ind på sin højre fod først, nævner Allahs, den Ophøjedes navn, og nedkalder velsignelser over Hans Profet (Allahs fred og velsignelser med ham), og man beder Allah om at åbne barmhjertighedens port for sig. De anbefalede ord, når man træder ind i en moské, også denne moské, er:

“A’udu billahil-adheem wa wajhi hil-kareem wa sultanihil-qadeem mina-shaytani-rajeem. Allah-humma, iftah li abwaba rahmattek.”

(Jeg søger tilflugt hos Allah, den Mægtige, og (hos) Hans noble tilstedeværelse, og (hos) hans evige magt, fra den vederstyggelige Satan. I Allahs navn, Oh Allah (jeg beder Dig om at) overøse Mohammed og hans familie med fred og velsignelser. Oh Allah, tilgiv mig mine synder og åbn barmhjertighedens dør for mig.)

4- Når man er kommet ind i moskeen, beder man to raka´at under udførelsen af tahiyyat al-masjid (den moské-bøn, man beder ved indtrædelse i en moské), det fortrukne sted derfor er i Rawdah, ellers et hvilket som helst sted i moskeen.

5-Derefter tager man til Profetens grav (Allahs fred og velsignelser med ham) og stiller sig med ansigtet imod den og siger med lav og rolig stemme:

“Assalmu ‘alaika, ayyuhan-nabiyya wa rahmatul-lahi wa barakatuhu”

(Fred med dig, oh Profet, og Allahs barmhjertighed og Nåde med dig.

Det er tilladt at tilføje:

“Allahumma, atihil-waseelata wal-fadeelata wab-‘athul-maqamal-mahmoudal-ladhee wa-adtahu. Allahumma, ajzih ‘an ummatihi afdala-jaza’.”

(Oh Allah, giv ham retten til forbøn og til begunstigelse, og oplødt ham til det lovpriste sted, som du lovede ham. Oh Allah, beløn ham på hans ummahs vegne med de bedste belønninger.)

Derefter flytter man sig, til man står lidt til højre for Abu Bakrs grav (må Allah være tilfreds med ham). Man hilser og laver en dua til Allah om at overøse ham med barmhjertighed og tilgivelse. Igen flytter man sig lidt til højre, indtil man står foran Umars grav (må Allah være tilfreds med ham). man hilser ham og laver dua for ham.

6- Det er sunnah at have tahara,og at besøge Quba Moskeen og udføre bøn i den, fordi Profeten (Allahs fred og velsignelser med ham) gjorde det og opfordrede andre til at gøre det.

7-Det er sunnah at besøge gravene på al-Baqe’e gravpladsen,og besøge Uthmans grav (må Allah være tilfreds med ham), og at besøge Hamzahs grav og de grave, der tilhører martyrerne fra slaget ved Uhud (må Allah være tilfreds med dem). Man hilser på dem og beder Allah om barmhjertighed for dem. Profeten (Allahs fred og velsignelser med ham) plejede at besøge alle disse grave og bede for sjælene for dem, der ligger begravet i dem. han lærde sine følgesvende at sige følgende ved besøg på gravpladser:

“Assalamu ‘alaikum, ahlal-diyar minal-mu’mineen wal-muslimeen, wa inna insha-Allah bikum lahi-qoon. Nasalal-laha lana wa lakumul-‘afiyah.” (Muslim)

(Fred med jer, Oh I som bebor de troendes og Muslimernes sted, og om Allah vil, vil vi være hos jer. Vi beder Allah om (at give) os og jer sikkerhed (fra Ilden))

I henhold til shariah er der ingen andre moskeer og grave eller steder, som bør besøges. Af den grund bør man ikke besvære sig med at besøge steder, der ikke indeholder nogen belønning, og Allah ved bedst.

KORT OVER PROFETENS MOSKÉ:


 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 5:58
Shourouk: 7:49
Duhr: 11:56
Asr: 13:39
Maghreb: 16:02
Isha: 17:46

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.