Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Sayyiduna Abu Hurayra (Allah være tilfreds med ham) berettede at Allahs Sendebud (Allahs fred og velsignelser være med ham) sagde: "Kendetegnene på en hykler er tre: Når han taler, lyver han, når han indgår en aftale, bryder han den, og når han betroes noget, krænker han det" (Imam al-Bukhari, al-Jami' al-Sahih).” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Betingelser for hajj
Skrevet af Ladycroc   
Mandag, 25 Januar 2010 01:13

Hajj er en af islams fem søjler og dermed et krav for enhver, der kan og har råd til det.

Hajj er den "store pilgrimsfærd", som enhver habil muslim skal udføre mindst én gang i sit liv. Hajj, den store pilgrimsfærd, skal udføres på et ganske bestemt tidspunkt i måneden Dhul el-Hijja; fra den 7. til den 13. man rejser til Mekka i Saudiarabien og udfører nogle bestemte ritualer, der er beskrevet af Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham). Hajj er verdens største pilgrimsrejse, hvor næsten 2 millioner mennesker i løbet af et par dage besøger Mekka og udfører de ritualer, der kendetegner hajj.

Før man tager afsted, er der nogle betingelser, der skal være opfyldt:

  • man skal være muslim, voksen nok til at have en religiøs bevidsthed og kunne tage vare på sig selv, samt være sund og rask (psykisk).
  • man må ikke have gæld (eller skal have begyndt at afdrage sin gæld, ifølge visse lærde)
  • for kvinder gælder det, at man skal rejse med en mahram (uanset Saudiarabiens verdslige regler for gruppe-pilgrimsrejser for kvinder over 45!)
  • man skal have mulighed for at kunne rejse
  • man skal være fri, altså ikke slave

Kvinder, der ikke har nogen mahram, har ikke pligt til at tage på hajj. En mahram er en voksen, åndelig rask, muslimsk mand, der enten er hendes søn, bror, nevø, far, bedstefar, onkel eller ægtefælle. Ifølge shafa´i-fiqh, er det tilladt for en kvinde at tage på hajj med andre kvinder, men ikke ifølge hanafi-fiqh. Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) har kaldt en kvindes hajj for hendes største jihad.

Hajj er en fysisk meget anstrengende rejse, og hajj er for langt de fleste muslimer også en overordentlig stor og dybdegående åndelig oplevelse. Man (mænd) er alle iført de samme typer klæder (ihrâm), uanset race, oprindelsesland eller social status. Det er på hajj, at man kan føle det ultimative broderskab med sine trosfæller, og det er på hajj, at man få tilgivet alle sine synder og blive "genfødt" ligeså syndfri som på sin fødselsdag, forudsat at man har udført hajj´en for Allahs skyld og holdt sig fra alle onde gerninger og ytringer i den tid, man udfører den. (Bukhari og Muslim)

 

 

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 5:58
Shourouk: 7:49
Duhr: 11:56
Asr: 13:39
Maghreb: 16:02
Isha: 17:46

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.