Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Profeten sallallahu alayhi wa ala alihi wa sallam har sagt: “Hjertet befinder sig mellem den Al-Barmhjertiges to fingre; Han drejer det fra tilstand til tilstand, og giver det hvilken som helst form, Han ønsker at minde os om denne kendsgerning.” [Kilde: Ibn Hanbal og Al-Tabari.]” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Grøn Guide til Islam

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Faldgruber og advarsler
Skrevet af Ladycroc   
Mandag, 25 Januar 2010 02:01
Man har ikke fantasi til at forestille sig det: endelig har man råd til at tage på hajj, man er klar til sit livs rejse, og rejsebureauet har reklameret med den perfekte "hajj-pakke". Man betaler et beløb og iklæder sig sin ihram, dukker op i lufthavnen og opdager, at rejseagenten er løbet med alle pengene og har aldrig bestilt billetten!

Det sker bare ikke?

Jo, desværre sker disse situationer hele tiden, også i Danmark. I følge en nylig artikel fra Alarabiya, bliver næsten 12000 ud af 30.000 pilgrimme fra Frankrig snydt af deres rejearrangører i forbindelse med hajj-rejser. 4000 sager hober sig op i de franske byretter. Bedrageri og sjusk finder også sted i Danmark, og hvert år må frustrerede pilgrimme kigge langt i vejviseren efter rejse og/eller deres dyrt tjente penge pga bedrageri og sjusk fra rejsearrangørernes side. Klager eller retssager ender tit med, at rejsebureauet "pludseligt" er gået konkurs, og pengene dermed mistet.

Derfor skal man se sig gevaldigt for, når man bestiller sin rejse til hajj eller umrah gennem et rejsebureau. Faldgruberne kan være mange. Her er nogle de værste:

Rejsebureauet kræver et beløb for visum. SNYD: visum til hajj og umrah er GRATIS! Rejsebureauet har lov til at kræve et mindre administrationsgebyr, der skal dække udgifterne i forbindelse med at aflevere/afhente visum fra ambassaden i Hellerup. Beløbet bør ikke overskride kr-. 100. Alt ander er penge i rejsearrangørens lommer. Nogle rejsebureauer bilder deres kunder ind, at visa-"gebyret" er på 2-3000 kr.! Når rejsebureauet reklamerer med "alt inklusiv, bl.a. udgifter til visa", skal du forlange bevis på, hvor store udgifter han har ifm. visa. Gør ham opmærksom på, at visa er gratis, og at det er falsk markedsføring at reklamere sådan!

Rejsebureauet lover 5-stjernet hotel med udsigt, men ved ankomsten indlogeres man i på et billigere hotel. SNYD: flere rejsearrangører tjener penge ved at love den rejsende et flot hotel, mens man i virkeligheden ender på et billigere hotel. Bed hotellet om at give dig en oversigt over logi-omkostninger per nat og kræv differencen udbetalt af rejsearrangøreren.

Rejsebureauet sælger "fuld pakke", men så snart man lander i Saudiarabien kommer der gebyrer oveni for "guide", "VIP-transport", "skift af hotel", "udrejsevisa" og andet spændende. SNYD: sørg for at nærlæse "pakke-aftalen" inden du underskriver og betaler. Nægt at betale ublu gebyrer for noget, du ikke har indvilliget i eller fremgår af købsaftalen, også under rejsebureauets "trusler" i Saudiarabien. Mange rejsebureauer arbejder sammen med skyggefulde mellemmænd i Saudiarabien, og systemet er korrupt nok til at lukke øjnene for den slags bedrageri, men man kan altid henvende sig til Hajj-ministeriet og klage og evt. forlange rejsebureauets hajj/umrah-licens indstillet under henvisning til bedrageri. Især hvis man er mange nok!

Rejseagenten vil ikke udlevere dit pas. Han påstår, måske at hans saudiske samarbejdspartner har passet og kræver et "gebyr" for at udlevere det. SNYD: rejsebureauet må gerne låne dit pas ifm. visum og indrejse/udrejse-procedurer. Under alle andre omstændigheder skal han straks udlevere dit pas på forlangende - også i Saudiarabien. Du kan bede din rejsearrangør underskrive et dokument, hvori han lover ikke at udlevere dine personlige papirer, inklusiv pas, til tredje part uden dit samtykke. Fortæl evt. rejseagenten, at dersom han ikke udleverer dit pas, vil det blive betragtet som tyveri og meldt til politiet. Rejsebureau eller agent eller mellemand har INGEN JURIDISK HJEMMEL (heller ikke i Saudiarabien!) til at konfiskere dit pas og kræve gebyrer for at udlevere det tilbage til dig.

Rejsebureauet påstår, at de har "licens" til at arrangere umrah/visum. Tjek det med Saudiarabien; ofte passer det nemlig ikke. Tjek det ud på det saudiske hajj-ministeriums hjemmeside. Bed dit rejsebureau om at vise dig "licensen", får du overhovedet vil forhandle en rejse med dem.

Som konvertit/revertit bliver du afkrævet et særligt "godkendelsesgebyr". SNYD: gebyret eksisterer ikke. Du kan hente en gratis bekræftelse fra din moské om, at du er konverteret og ægte muslim og vedlægge den som kopi til dit pas og din visa-ansøgning.

Hvordan klager man?

Mange pilgrimme, som jeg har talt med, skammer sig over at klage over et rejsebureau, der har arrangeret sådan en religiøs rejse. Men man skal for alt i verden ikke være genert og lade sig plukke af falsk forstået høflighed. Gode råd er ikke nødvendigvis dyre:

Stå fast overfor rejsearrangør.

Lad dig ikke true, heller ikke under opholdet i Saudiarabien! Gå sammen med andre pilgrimme for at kræve din ret.

Del dine oplevelser med offentligheden;

Skam dig ikke over at være narret. Når du offentliggør dine erfaringer og afslører bedrageriske og/eller inkompetente rejsearrangører, redder du andre fra at få en kedelig oplevelse som den, du har haft. Gå til pressen eller offentliggør din historie på blogs eller mailinglister, hvor muslimer læser med.

Kend dine rettigheder!

Såkaldte pakkerejser er omfattet af en særlig lov, Lov om pakkerejser. Loven indeholder en række bestemmelser, der beskytter køberen, navnlig i tilfælde af mangler ved rejsen. Loven gælder både for ferierejser og forretningsrejser. Se Lov om pakkerejser på Rejseankenævnets hjemmeside (www.pakkerejseankenaevnet.dk). Når du har bestilt en pakkerejse, er du desuden omfattet af Rejsegarantifondens beskyttelse, hvis rejsearrangøren skulle gå konkurs.

Klag til det saudiske hajj-ministerium og Saudiarabiens ambassade i Hellerup.

Skriv en skriftlig klage og få dine medrejsende til at underskrive. Brug evt. en advokat. Tilstrækkeligt med vrøvl, og rejsebureauet mister sin hajj licens.

Få en skriftelig aftale, før du betaler.

Før du betaler både depositum og fuldt beløb, skal du kræve HELE rejseaftalen på skrift. Kun på den måde kan du bevise, hvad I har aftalt og hvor meget du skal betale for. Hvis rejsebureauet ikke vil give dig en skriftelig aftale ("det bruger vi ikke"...."det kan man ikke i Saudiarabien" osv), så vælg en anden rejsearrangør og husk at fortælle offentligheden, at denne rejsearrangør ikke ønsker at lave skriftlige købsaftaler med sine kunder.

 

JEG HÅBER IKKE DENNE VEJLEDNING HAR SKRÆMT DIG FRA AT UDFØRE DIN PLIGT SOM MUSLIM!

....men man skal ikke lade sig narre af griske "brødre". Det er okay at tænke sig om, ikke mindst til gavn for de mange ærlige og redelige rejsearrangører, der arbejder hårdt for at give deres kunder den velsignede mulighed at besøge Guds Hus.

Bedragere og inkompetente amatører bør ikke vokse sig fede af ærlige pilgrimmes surt opsparede penge. Brug din sunde fornuft og lad ikke forventningens glæde udradere din forsigtighed :)

 

 

 

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 5:58
Shourouk: 7:49
Duhr: 11:56
Asr: 13:39
Maghreb: 16:02
Isha: 17:46

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Støt Danish Muslim Aid

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Janazah.dk

Islamisk begravelses-portal

Langreklame

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography