Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Profeten, sallallahu ‘alayhi wa ala alihi wa sallam, sagde: “Allah siger: ‘Oh mine tjenere, skulle de første blandt jer og de sidste blandt jer, menneskene blandt jer og jinnerne blandt jer, rejse jer i fællesskab og anmode Mig om noget. Og skulle Jeg give enhver, hvad han bad om, ville det ikke formindske hvad Jeg besidder mere end en nål formindsker havet, når den dryppes i det.’” [Kilde: Muslim]” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Hajj og umrah rejseprocedurer
Skrevet af Ladycroc   
Mandag, 25 Januar 2010 11:23

Hajj og umrah rejseprocedurer

Danske statsborgere skal have et særligt visum til umrah og til hajj, hvilket sker på den saudiarabiske ambassade i Hellerup. Umrah-visa udstedes hele året, mens hajj-visa normalt udstedes fra midten af Shawâl til og med den 29. Dhul al-Qada. Både visum til hajj samt visum til umrah er GRATIS - der kræves altså ikke noget gebyr fra ambassaden for at udstede visum til hverken hajj eller umrah!

For visumregler og andre procedurer i forbindelse med besøg i Saudiarabien henvises til den saudiarabiske ambassade Lille Strandvej 27, 2900 Hellerup - Tlf: 3962120.

Der er den særlige regel, at betingelsen for at få visa til både umrah og hajj kræver, at ansøgeren ansøger om sit visa gennem et autoriseret rejsebureau i Danmark. Rejsebureauer uden autorisation fra det saudiske hajj-ministerium kan ikke arrangere hajj/umrah-rejser. Søg i god tid, da proceduren - afhængig af rejseagentens arbejdshastighed og den saudiske partners samarbejdsvillighed - kan synes lang efter danske forhold!

Ikke alle pilgrimme kan opnå visa, hvis deres land er på en særlig kvote-liste, hvor man begrænser adgangen til visa for visse statsborgere af hensyn til et stort "ryk-ind" hvert år. Danmark og de fleste vestlige lande er ikke omfattet af kvotelister.

Hvis man tildeles Ramadan-visa til at udføre umrah, så gælder visaet i 30 dage - men dette betyder IKKE, at man må blive i Saudiarabien i 30 dage! Umrah-pilgrimme SKAL forlade Saudiarabien senest 14 dage efter ankomsten, hvilket gør, at man IKKE kan fejre eid al-fitr i Saudiarabien.

Konvertitter skal fremvise islam-certifikat, som kan fås ved henvendelse til de større moskeer i Danmark, bl.a. Islamisk Kulturcenter i Brønshøj. Der kan komme andre krav, bl.a. krav om vaccine-certifikat. Rejseagenten burde vide, hvilke krav der bliver stillet til den enkelte pilgrim dét år.

Når du har betalt din pakkerejse og fået visa og alle papirer er i orden, mødes man i lufthavnen. Man kan vælge at indtræde i ihram straks ved rejsens start, eller ved mellemlanding eller på en af ihram-stederne kort før Mekka. Kig på dit visum: her SKAL der stå navnet og adressen på den saudiske samarbejdspartner, som dit danske rejsebureau arbejder sammen med i Saudiarabien.

De fleste hajj/umrah-rejser fra Danmark går i første omgang til Jeddah, der er en havneby i det vestlige Saudiarabien.

Særligt hajj-gebyr: Ved ankomsten til Jeddah vil saudiaraberne kræve to gebyrer fra pilgrimmen. Gebyrerne dækker betaling for guide, telte-logi i Mina og Arafat, Zamzam vandagenter samt transport. Tjek din rejsearrangør om han evt. HAR INDBEREGNET dette gebyr i din pakkerejse. Hvis han ikke har gjort det, skal man selv betale dette gebyr!

Fra Jeddah tager man enten bus eller fly videre til enten først Mekka eller først Medina, alt efter rejsens forløb. En autoriseret pilgrimsguide slutter sig til gruppen, normalt i Jeddah. Han vil følge gruppen hele vejen gennem hajj/umrah og kan i teorien svare på alle spørgsmål.

Ved ankomsten til Mekka indlogeres man i et hotel. Derfra beynder ens hajj/umrah.

Efter hajj/umrah kører/flyver man tilbage til Jeddah, hvorfra man flyver hjemad. 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 5:58
Shourouk: 7:49
Duhr: 11:56
Asr: 13:39
Maghreb: 16:02
Isha: 17:46

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.