Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“En mand kom til Profeten, sallallahu ‘alayhi wa ‘ala alihi wa sallam, og spurgte: “Hvornår vil timen komme, Oh Allahs budbringer?” Profeten svarede: “Hvad har du forberedt til denne?” Han sagde: “Jeg har ikke forberedt mig med megen bøn, faste eller almisser, men jeg elsker Allah og Hans budbringer.” Profeten svarede: “Du vil være sammen med dem, du elsker.” [Kilde: Bukhari og Muslim]” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Grøn Guide til Islam

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Derfor går finanskrisen udenom islamiske banker
Skrevet af Ladycroc   
Mandag, 25 Januar 2010 22:30

En række eksperter og analytikere har nu fastslået, at islamiske banker ikke er blevet ramt af den internationale finanskrise. Og selv om finanskrisen måske i fremtiden kan ramme de islamiske banker, ville den skadelige virkning på de islamiske banker ligge på et absolut minimum på grund af islams økonomiske principper.

Ifølge økonomiske analytikere hos dagbladet Asharq al-Awsat (UK) er det især de islamiske banker, som ikke investerer i gældsbreve, og som distancerer sig fra markedsspekulationer i Europa og USA, der står stærkest i tidernes måske værste økonomiske, internationale krise.

Bestyrelsesformanden for den Bahrain-baserede bankgigant, Adnan Ahmed Yousif, de også er forman for Union of Arab Banks, er klar over, at også de islamiske banker vil blive ramt af finanskrisen, da de er en del af verdensmarkedet, men han mener også, at islamiske banker i det store og hele styrer fri af finanskrisens værste nedgange, netop fordi islamiske banker ikke handler med gæld eller ikke er primært bundet af aktiekapital.

Den nuværende finanskrise er ifølge eksperter delvist baseret på udsving i terminsydelser for gæld fast ejendom. Islamiske bankprincipper tillader ikke handel med gældsbreve, og islamiske økonomiske principper plæderer mådehold med risikobelagte investeringer.

Islamiske banker har derfor tiltrukket sig større og større interesse for investorer, også fra ikke-muslimske miljøer og markeder.

Især i Storbritannien er den islamiske banksektor vokset og vokset i en tid, hvor bankverden ellers kæmper hårdt for at holde pengene lige i kassen.  Og netop islamiske banker er i øjeblikket i gang med at opkøbe britiske finansielle institutioner, som andre investorer har kørt i sænk eller ikke formår at opretholde på grund af netop finanskrisen.

Også I Skandinavien, tak

Eksperterne spår finanskrisen til at fortsætte i mindst to års tid endnu, og når støvet har lagt sig vil vinderne være de banker, der har formået at leve efter sunde økonomiske principper – som det fx. er tilfældet med islamiske banker.

Den norske finansanalytiker Zakaria Saaliti fortæller til As-sharq al-Awsat, at der også i Skandinavien kan mærkes en stigende efterspørgsel og lyst til at investere efter islamiske principper, men at få skandinaver har den mulighed i dag – men at det kun er et spørgsmål om tid, før islamisk økonomi også vinder fodfæste i Skandinavien.

Han mener, at det er de islamiske bankers princip om fælles risikovillighed, dvs. rentefrie investeringer, hvor den økonomiske risiko bliver ligeligt fordelt mellem kunde og bank, som tiltaler de skandinaviske kunder. At både bank og bankkunde i fællesskab deler risikoen er et sundt, økonomisk princip i en verden, hvor finanssygdomme har skabt en omsiggribende krise-epidemi med konkurser og økonomisk ruin i kølvandet for mange firmaer og banker.

Islamisk økonomi indeholder mange liberale værdier, men er meget mindre risikobetonet end fx. rendyrket kapitalisme. Det ses bl.a. i den islamiske økonomis basis i guldvalutaen, hvorimod den moderne finansverden i dag er baseret på fiktiv tillid til staten (fiat-møndtfod) uden realiseret backp af fx. ædelmetaller. Dette gør det sværere for islamisk økonomi at kollapse, mens der ikke skal mere end almindelig mistillid til egen valuta, før en fiat-baseret møntfods værdi smuldrer på markedet.

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 5:58
Shourouk: 7:49
Duhr: 11:56
Asr: 13:39
Maghreb: 16:02
Isha: 17:46

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Støt Danish Muslim Aid

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Langreklame

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography