Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Vore elskede Mester, sallallahu alayhi wa ala alihi wa sallam, sagde: ”En person der reciterer al-Quran og læser den flydende vil være i selskab med de lydige og noble Engle, og den der læser al-Quran med besværlighed vil få dobbelt belønning.” [Kilde: Bukhari og Muslim]” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Frivillig faste
Skrevet af Ladycroc   
Søndag, 07 Februar 2010 22:16

Anbefalet og frivillig faste

Udover den obligatoriske faste i Ramadan, findes der indenfor islamisk shariah en række stærkt anbefalede og frivillige fastetider. Nedenstående er en kort og forenklet oversigt over disse tider:

Seks dage i måneden Shawâl (lige efter Ramadan). Profeten (Allahs fred og velsignelser med ham) sagde: "Den, der faster i ramadanen, og derefter følger det op med seks dage i Shawâl, det er som om han har fastet et helt år." (Muslim)

Faste på de første 10 dage af måneden Dhul al-Hijja og på Arafât-dagen (for dem, der ikke er på hajj). Profeten (Allahs fred og velsignelser med ham) sagde: "Faste på Arafât-dagen ophæver de sidste to års synder og det næste års, og faste på den 10. Muharram (Ashura) ophæver sidste års synder." (Muslim og andre)

Faste på Ashûra-dagen (10. Muharram): "Dens faste er ikke obligatorisk for jer, og jeg faster, så den, der vil, bør faste, og den, der ikke vil, bør bryde sin faste."

Faste i det meste af måneden  Sha´ban. "Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) plejede at faste det meste af Sha´ban".

Mandage og Torsdage er velegnede til faste. Profeten (Allahs fred og velsignelser med ham) sagde: "Tilbedernes handlinger bliver vejet på mandage og på torsdage, jeg ønsker mine handlinger bliver vejet mens jeg faster." (Nas´al, berettet af Usama b. Zaid) Profeten (Allahs fred og velsignelser med ham) plejede ofte at faste på disse dage.

De tre dage midt på måneden (13, 14 og 15. i en måned) er gode fastedage. Qatadah Ibn Malhan al-Qaysi (må Allah være tilfreds med ham) beretter, at Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) plejede at beordre os til at faste på de hvide nætters dage; den trettende, fjortende og femtende af en måned. Han sagde: "Dette er som at faste hele tiden."" (Dawud)

Profeten Davids faste (fred med ham) er faste hver anden dag. Allahs sidste budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) anbefalede denne faste til Abdullah bin Amr bin al-Aás med ordene: "Måske vil du leve et langt liv."
Det er tilladt at bryde frivillig faste
Hvis man faster frivillig for Allahs skyld, vil man få store belønninger. Men man skal opveje denne faste mod andre muslimske tiltag som fx. gæstfrihed. Følgende hadith viser, at det er tilladt at bryde den frivillige faste:
Abu Sa'id al-Khudri beretter: "Jeg tilberedte mad til Profeten. Han kom til mig i selskab med nogle af sine følgesvende. Da maden var dækket op, sagde en af mændene: "jeg faster." Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) sagde: "Din broder har inviteret dig og har haft udgifter for din skyld." Så bad han ham om at bryde sin faste og faste en anden dag for at gøre fastebruddet op." Denne hadith er formidlet af al-Baihaqi. Al-Hafith betegner denne hadiths beretterkæde som hasan.

Forbudt faste

Det er forbudt at faste på eid al adha og eid al-fitr-dagene.

Det er ildeset at faste hver eneste dag året rundt, da denne faste er forbeholdt profeter.

Det er ildeset at faste på fredage alene (medmindre fredagen indgår i en rækkefølge af fastedage).

Det er ildeset for en pilgrim (på hajj) at faste på Arafât-dagen.

 

  

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 6:32
Shourouk: 8:29
Duhr: 12:06
Asr: 13:25
Maghreb: 15:40
Isha: 17:31

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.