Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Profeten, sallallahu ’alayhi wa ala alihi wa sallam, sagde: ”En person, hvis hjerte intet indeholder fra den hellige Quran, er at sammenligne med et forladt hus.” [Kilde: Fortalt af Ibn Abbas, må Allah være tilfreds med ham, hos Tirmidhi]” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Svømning
Skrevet af Ladycroc   
Søndag, 07 Februar 2010 23:43

Svømning: en muslimsk sport

Svømning er en af de specifikke sportsarter, som Profeten (Allahs fred og velsignelser med ham) og hans følgesvende (må Allah være tilfreds med dem) anbefalede, især til brug for nødstilfælde i form af oversvømmelse, drukning, rejser over vand og i krig.

Svømning styrker både krop og sjæl.

Kroppen, gennem afmålt modstand i vandet, der ikke skader led og muskler under udøvelsen af fysiske aktivitet, såvel som svømning styrker åndedrættet.

Sjælen, gennem afslapning og selvtillid. Hemmeligheden ved svøming er nemlig, at en afslappet krop flyder; en spændt krop synker.

Påklædning:

Påbuddet om tildækning af en muslims awrah gælder også under svømning. Mænd bør svømme i badeshorts, der går til over navlen og til under knæet. Kvinder i offentligheden bør bade i heldækket svømmedragt med hætte.

Problemløsninger

I Danmark lærer de fleste børn at svømme gennem undervisningen i folkeskolen. Problemet med mange skoler er ikke selve svømningen, men det forudgående og efterfølgende bad, der ofte af en eller anden grund partout skal foregå i selskab med de andre badende i nøgen tilstand!

Dette kan man gardere sig imod på forskellige måder; man kan vaske sig i aflukkede baderum (fx. handikap-toilet), eller man kan sætte forhæng op i brusenichen. Tal med dit barns skoleleder og bed om, at dit barns blufærdighed tages alvorlig; oftest er løsningen meget simpel.

Hvor?

Der er også mange muligheder for voksne at svømme; Danmark har mange tusinder kilometer med havstrand og søstrand, og der er mange svømmehaller, hvor mænd og kvinder kan bade adskilt, og hvor man kan vaske sig bag ved forhæng eller i aflukkede områder.

Nogle svømmehaller har faste "kvindesvømningsdage", fx.  bagsværd Svømmehal hver torsdag ml. 20-00-21.00. Gellerupbadet i Århus tilbyder kvindesvømning hver onsdag 15-18 og hver lørdag 15-18 med tildækkede vinduer og kvindelige badevagter. Ishøj Svømmehal har haft jævnlig kvindesvømning, indtil man opdagede kameraer i svømmehallen, der blev betjent af mandligt vagtpersonale, som gør det uegnet for muslimske kvinder at svømme utildækket.

Andre svømmehaller tilbyder med jævne mellemrum kvindesvømning i perioder ad gangen, fx, Vandkulturbyen i DGI-byen i København. Kontakt din nærmeste moské eller svømmehal for at høre nærmere - men HUSK: der er tit ventelister sådanne steder.

Mandesvømning for mænd, som ikke ønsker at svømme sammen med kvinder har været udbudt i Gellerupbadet i Århus.

Som forening kan man ofte aftale fast leje af offentlige svømmehaller i perioder og kan på denne måde sørge for, at kvinder og mænd kan svømme uforstyrret og i overensstemmelse med fiqh og sunna.

Der findes så vidt vi ved (endnu) ikke strande, der er pasende for muslimsk svømning i Danmark, men man kan jo altid prøve at finde et afsides sted.

Udland

Mange populære feriesteder i Tyrkiet, Egypten eller Tunesien udbyder hotelophold med kvinde-badestrande eller kvindebassiner. Tjek Nettet eller rejsebureauerne for flere informationer.

 

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 6:13
Shourouk: 7:55
Duhr: 12:55
Asr: 15:18
Maghreb: 17:53
Isha: 19:30

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Langreklame

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography