Islamisk sportstøj
Skrevet af Ladycroc   
Mandag, 08 Februar 2010 00:19

Islamisk sportstøj

Som muslim bør man til stadighed følger fiqh og sunna og tildække sin krop i overensstemmelse med de retningslinjer, Allah (swt) og Profeten (Allahs fred og velsignelser med ham) har givet os.

Således skal mænd i offentligheden være tildækket fra navlen og til under knæene, mens kvinder skal være tildækket over hele kroppen undtagen fødder, hænder og ansigt, hvis de befinder sig i offentligheden eller i fremmede mænds nærvær.

Dette giver især muslimske søstre udfordringer med hensyn til sportsbeklædning, hvis sporten skal dyrkes i offentligheden.

Burkini

I forbindelse med svømning og dykning har designere udviklet en muslimsk svømmedragt kaldet burkini eller hasema. Dragten består af enten en todelt eller helstøbt lang dragt, der sækker hele kroppen og oftest også dækker området mellem navle og knæ med en løshængende del. Dragten har enten en hætte (bade-tørklæde) som vedhæng eller som separat del af dragten.

 

Sports-hijab

Der har også i Danmark være diskussion om, hvorvidt hijab kan tillades i fx. håndbold af "sikkerhedsmæssige" årsager (som om man ikke kan blive kvalt i en t-shirt!).  The Hijab Shop sælger forskellige hijab, som er specielt udviklede til sport, fx. til udendørssport, vindersport eller andre sportsarter, hvor et simpelt tørklæde ikke er god eller sikker nok, og derfor er det muligt at anskaffe sig en hijab, der opfylder generelle sikkerhedskrav, hvis disse skulle være til hinder for, at en søster dyrker aktiv sport.

 

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 6:13
Shourouk: 7:55
Duhr: 12:55
Asr: 15:18
Maghreb: 17:53
Isha: 19:30

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Langreklame

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography