Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Profeten sallallahu alayhi wa ala alihi wa sallam har sagt: “Hjertet befinder sig mellem den Al-Barmhjertiges to fingre; Han drejer det fra tilstand til tilstand, og giver det hvilken som helst form, Han ønsker at minde os om denne kendsgerning.” [Kilde: Ibn Hanbal og Al-Tabari.]” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Maliks Muwatta
Skrevet af Hassan Ahmad   
Onsdag, 24 Februar 2010 12:48

Malik Ibn Anas

Malik ibn Anas var en meget berømt imam fra Medina, og en stor lærd af hadith og fiqh.
Abu Abdullah – Malik ibn Anas ibn Malik ibn Ameral- Asbahe blev født i Medina i år 93 efter Hidja- kalenderen. Hans slægt kom fra Yemen, men efter at have antaget Islam bosatte hans bedstefar sig i Medina. Malik blev Madinas imam, og en af de berømte i islam. Han fik sin uddannelse i den by, hvor den islamiske religion var i højsædet, og blev undervist af de direkte efterkommere og følgere af vores kære profet Mohammed (Allahs fred og velsignelser med ham).


Malik blev født i en velstående familie. Som ikke behøvede at arbejde for at overleve. Malik ibn Anas involverede sig dybt i de islamiske studier og endte med at hellige sit liv specielt til fiqh området. Det fortælles, at han opsøgte og fik sin viden fra over tre hundrede tabi`in (bekendte til sahabah) Malik havde så stor ærefrygt for Muhammads (Allahs fred og velsignelser med ham) hadiths, at han aldrig reciterede et af dem, eller gav en fatwa uden at være i en tilstand af renhed. (ghusl).

Ismail ibn abi Uwaiss berettede: ” Jeg spurgte min onkel, Malik, om noget. Han bad mig tage plads, foretog wudu og sagde, la hawlawa la quwata illa billah.”

Han gav aldrig en fatwa uden at sige dette først, da han var fuldt bevidst om, hvilke konsekvenser og resultater en fatwa kunne have. Derfor var det en alvorlig og vigtig handling, som han var yderst forsigtig med, og var han ikke sikker i sin sag, vovede han ikke at udtale sig. Al-Haytham fortalte; Engang var jeg sammen med imam Malik. Han blev stillet fyrre spørgsmål, og på de toogtredive af dem, hørte jeg ham svare; ”Det ved jeg ikke.”
Trods dette var han manden, om hvem imam Shafi sagde; ”Når de lærde bliver nævnt, er Malik stjernen blandt dem.”

Imam Malik har fortalt, at han ikke begyndte at give fatwa, før halvfjerds lærde fra Medina havde bevidnet at han havde kompetence til at gøre det.
Han er ophavsmand til Hadith samlingen ”al Muwatta” med troværdige Hadith, berettet af profeten Mohammad (Allahs fred og velsignelser med ham) samt sahabah og deres følgere.
Imam Malik fortalte, at han viste sin bog til halvfjerds lærde i Medina, at hver eneste af dem godkendte den (Kulluhum watta- ani alayh), så derfor kaldte han bogen for ”Den Godkendte” – Muwatta.

Det tog Malik ibn Anas fyrre år at sammensætte al Muwatta, han startede med ti tusinde beretninger, men reducerede dem til under to tusinde..

Som alle andre islamiske lærde, var Malik berømt for sin fromhed og hæderlighed. Han stod gerne modigt op, og var parat til at lide for sin overbevisning.
Da guvernøren af Medina forlangte, at folk under eds afsigelse indgik alliance med Khalif Mansour, udsendte Malik ibn Anas en fatwa, der ugyldiggjorde denne ed, da den var givet under tvang. Han baserede sin fatwa på denne Hadith ”En skilsmisse under tvang er ikke lovlig” (laysa ala mustakrahain talaq)

Det resulterede i, at mange mennesker fandt mod til at udtrykke deres negative meninger, men imam Malik blev arresteret og fundet skyldig i trods, hvorefter han blev pisket offentligt.

Malik ibn Anas` følgere oprettede en fiqh skole- en Madhab, baseret på hans ijtihab, den er kendt som Maliki Madhab. Denne lære spredtes til Nordafrika, Andalusien, dele af Egypten, dele af Syrien, Yemen Sudan, og Irak. I dag er Maliki Madhab mest fulgt i nord - og vest Afrika, Egypten, Sudan og den østlige del af den Arabiske halvø.
Imam Malik døde i Medina år 179 efter Hidjra - kalenderen, han blev da begravet på den berømte al – Baqie gravplads i Medina.

Oversættelse, Karima Fahim.(Bettina Meisner)- taget fra WAKF.com

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 5:58
Shourouk: 7:49
Duhr: 11:56
Asr: 13:39
Maghreb: 16:02
Isha: 17:46

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.