Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Allahs Sendebud, sallallahu ‘alayhi wa ‘ala alihi wa sallam sagde: “Den som tager sig af enker og fattige, er lige som en kæmpende (mujahid) for Allahs skyld. Som en der står i bøn uden at trættes eller en der faster uden at bryde fasten.” [Kilde: Berettet af Abu Hurayra, må Allah være tilfreds med ham, i Bukhari og Muslim.]” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Hvordan islam argumenterer imod sekularismen
Skrevet af Ladycroc   
Torsdag, 25 Februar 2010 22:00

Hvordan islam argumenterer imod sekularismen


Den verdensberømte irske filosof og forfatter George Bernard Shaw var i sine yngre dage en arg modstander af religion; gennem sin begyndende digterkunst og filosofiske skriverier stod han frem som prototypen på det moderne sekulære menneske. Men så skete der noget med ham...Shaw mødte islam.
Og få år før sin død skrev han følgende kendte citat i tidsskriftet The Genuine Islam,' Vol. 1, No. 8, 1936:

"Hvis nogen religion har en chance for at styre England, næ Europa, indenfor de næste 100 år, kunne det være islam."

Året forinden havde George Bernard Shaw mødt den muslimske tænker og alim Maulana Abdul Aleem Siddiqui i Mombasa, Kenya. Maulana, der var i familie med afdøde kalif Abu Bakr (må Allah være tilfreds med ham) forandrede Shaws syn på islam gennem en række intellektuelle og spirituelle diskussioner.

Shaw, det litterære geni, var rationalist og intellektuel; den fuldendte repræsentant for det nye, stort set gudsløse Europa og de lande, der kopierede europæisk livsstil, dvs. "Vesten". Vesten, der i 1935, endnu hyldede fascismen og Mussolini som nyskabende politikere, og som gemte sine nederdrægtige behandlinger af bl.a. Nordafrika, Mellemøsten og Indien under en frakke af "humanisme". Denne "nye verdensorden" blev udklækket i forsøget på at forvandle Europa fra et kristent samfund til et "en-øjet" sekulært samfund, alt imens man styrkede Europa gennem videnskabelige, teknologiske og industrielle omvæltninger. I 1935 var den såkaldte tredje verden fuldt underlagt dette gudsløse samfundssystem gennem "sværdet", og Europa stod foran tærsklen til et verdensomspændende, nyt korstog for at etablere sekularismen som ny tidsånd. Shaw var indtil da en af fortalerne for denne verdens-sekularisme.

Maulana, på den anden side, gennem sin spirituelle tiltrækningskraft, sin intellektuelle styrke og integritet og gennem sin overbevisende personlighed, var på samme måde en repræsentant for en samfundsmodel, der senest blev etableret af profeten Muhammed (Allahs fred og velsignelser med ham). Den islamiske samfundsmodel og levevis overlevede den europæiske, sekulære stormflod i den tredje verden, og Maulana Siddiqui viser i nedenstående dokument hvordan den islamiske filosofi netop gennem vestlig, sekulær og videnskabelig argumentation formåede at overbevise gudsløshedens fortalere om vigtigheden af et spirituelt, religiøst grundlag for samfundet og dets individer.

Nedenstående diskussion mellem Maulana Siddiqui, der bl.a var en elev af den navnkundige Senussi-sheikh Ahmed al-Senussi, og den irske forfatter Bernard Shaw er et mesterværk i retorik, der er ganske aktuel i 2010 på trods af, at diskussionen fandt sted i juli 1935.

Før man farer i flint over hate speech-typer som skabs-marxisten Lars Hedeslag eller endnu engang græmmes over udtalelser fra diverse inkarnationer af Islamic Rage Boy, bør man læse denne diskussion mellem Maulana Siddiqui og George Bernard Shaw. Eller endnu bedre; sende dem begge en kopi.

Dokumentet er på engelsk, men jeg arbejder på en dansk oversættelse, inshaAllah.

http://imranhosein.org/media/books/gbsischolar.pdf

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 5:58
Shourouk: 7:49
Duhr: 11:56
Asr: 13:39
Maghreb: 16:02
Isha: 17:46

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.