Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Ummu Amarat al-Ansariya, må Allah være tilfreds med hende, beretter, at profeten, sallalahu ‘alayhi wa ‘ala alihi wa sallam trådte ind hos hende. Hun stillede mad frem til ham, og han sagde: “spis!” hun svarede: “Jeg faster.” Allahs Sendebud, sallallahu ‘alayhi wa ‘ala alihi wa sallam sagde da: “Englene beder for den fastende, når man spiser hos ham, indtil man er færdig med at spise.” [Kilde: Tirmidhi og Ibn Majah]” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Den kommende sunni-moské på Amager
Skrevet af Ladycroc   
Lørdag, 27 Februar 2010 12:09

Den kommende sunnimoské på Amager (København)

Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget i Københavns Kommune  godkendte torsdag aften den 25. februar 2010, at der udarbejdes et forslag til lokalplan om et stort byggeri langs Njalsgade på Amager. Byggeriet indeholder boliger, serviceerhverv, hotel, butikker, daginstitutioner samt andre udadvendte og kulturelle funktioner - herunder en moské. Ifølge en tegning af tegnestuen BIG, bliver den cirka 5500 kvm store Sunni-moské placeret overfor metrostationen Islands Brygge med indgang fra Njalsgade.

Selve moskeen, som er en del af et større sammenhængende projekt på Amager, er tegnet af den københavnske arkitekt-tegnestue BIG – Bjarke Ingels Group: ”Vi har tilstræbt at tegne en dansk moske med udgangspunkt i en fortolkning af den islamiske arkitektur- og kulturtradition tilpasset til danske himmelstrøg. De samme elementer som man kender fra traditionelle islamiske moskeer fra middelhavsområdet og den arabiske verden men tilpasset til det danske vejr- og lysforhold.”

Muslimernes Fællesråd i Danmark skal forestå indsamlingen af midler til selve moskebyggeriet samt driften efter færdiggørelsen. Den planlagte moske skal opføres på Faste Batteri grunden. Moskeen, som får præg af et kulturcenter med en lang række forskellige aktiviteter udgør omkring 4 pct. af det samlede byggeri på grunden mellem Københavns Universitet og Seruminstituttet.

Arkitekttegningerne omkring byggeriet bærer tydeligt præg af moderne skandinavisk arkitektur med inspiration fra traditionel islamisk arkitektur. Håbet og hensigten med denne kommende moske er, at den, udover at facilitere de danske muslimer, også vil være en arkitektonisk perle, der bliver en af byens seværdigheder.

Muslimernes Fællesråd mener, at den kommende moske vil være med til at give danske muslimer en endnu stærkere tilknytning til det danske samfund. Endvidere forventes moskeen at udgøre rammen om andre former for dialog- og kulturaktiviteter for borgerne i København generelt.

Da Muslimernes Fællesråd forventer, at der vil komme en del spørgsmål i forbindelse med projektet, har man allerede udarbejdet svar på nogle af de forventede spørgsmål, som med fordel kan læses HER.

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 6:13
Shourouk: 7:55
Duhr: 12:55
Asr: 15:18
Maghreb: 17:53
Isha: 19:30

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Støt Danish Muslim Aid

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Langreklame

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography