Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Profeten, sallallahu ’alayhi wa ala alihi wa sallam, har sagt: ”Et menneske med god opførsel tilbagelægger afstande, som han ellers ikke kan gennem handlinger af tilbedelse og beundring.” [Kilde: Al-Haythami] ” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Hestesport
Skrevet af Ladycroc   
Fredag, 05 Marts 2010 11:37

Hestesport - ridesport

At dyrke sport sammen med heste er en af de traditionelle islamiske måder at dyrke sport på. Profeten (Allahs fred og velsignelse med ham) såvel som hans følgesvende og de fire retledte kaliffer (må Allah give dem barmhjertighed) dyrkede hestesport og brugte heste i deres daglige liv.

I dag spiller heste naturligvis slet ikke den samme rolle for dagliglivet som det gjorde på Profetens tid og senere. Alligevel er der nogle grundlæggende, tidsløse fordele for ånd og krop i samspil med disse smukke dyr.I Koranen i surah Bierne får den troende fortalt: "Og (Han skabte) heste, muldyr og æsler, til at ride på og til pryd."

Nedenfor er en del ahadith, der fortæller om Profetens samspil med heste, og hvilken gavn dette gan gøre for den troendes krop og sjæl:

Belønning, beskyttelse, byrde

Yahya fortalte mig, at Malik havde hørt Zayd ibn Aslam overhøre Abu Salîh sige, at han havde hørt Abu Hurayrah berette, at Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) har sagt: "Heste er en belønning for én mand, beskyttelse for en anden og en byrde for en tredje. Den, der har heste som en belønning, er ham, som anvender dem til brug for Allahs skyld og tøjrer dem på en græsplæne eller på en eng. Hvad hesten nyder af græs eller planter på engen i det område, hvor den er tøjret, er som gode gerninger til gavn for ham (hesteejeren). Hvis hesten bryder sit tøjr og vandrer over en bakkekam eller to, vil dens spor og dens afføring være som gode gerninger for ham. Hvis hesten krydser en å og drikker deraf, selv om han ikke har givet hesten lov dertil, vil det også være som gode gerninger for ham, og hesten er en belønning for ham. En anden mand bruger sin hest til at øge sin selvopretholdelse og status uden at glemme Allahs ret til dens nakke og dens ryg (dvs. at han ikke overbyrder hesten med arbejde). Heste er som en beskyttelse for ham. Den tredje mand bruger hesten som praleri og som et middel til fjendskab imod islams folk. Disse heste er en byrde for ham. (Maliks Muwatta, Bog 21, Nr. 21.1.3:)

Velsignelse i hestens pandehår

Yahya beretter fra Malik, som har hørt Nafi fortælle, at Abdullah ibn Umar har hørt Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) sige: "Der findes velsignelse i hestens pandehår, indtil Genopstandelsens dag." (Bog 21, nr. 21.19.44)

Om at passe godt på sine heste

Yahya beretter fra Malik, at Yahya ibn Said har set Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) gnide en hests ansigt med sin kappe. Han blev spurt om det og sagde: "Jeg blev bebrejdet i nat omkring heste (dvs. om ikke at passe på dem). (Bog 21, nr.  21.19.47) (Bebrejdelsen kom fra Allah (swt))

Profetens hest

Sahl beretter: "I vores græssede der en hest, der tilhørte Profeten (Allahs fred og velsignelser med ham). Hesten blev kaldt Al-Luhaif eller Al-Lakhif" (Sahih Bukhari, bind 4, bog 52, nr.107)

Den mest foretrukne hest: en fuks

Abdullah ibn Abbas beretter, at Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) har sagt: "Den mest foretrukne hest er en fuks. (rødbrun hest) (Sunan Abu Dawud, bind 4, nr. 2539)

Ridetræning er tilladt leg

Uqbah bin Âmir beretter, at Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) har sagt: "Det er upassende for en mand at lege, undtagen i disse tilfælde: når han skyder med pile, når han træner sin hest, når han dyrker sport med sin kone og når han svømmer." (Tirmidhi, Abu Dawud, Ibn Majah)

Forbud mod klipning af hestes lange hår

Útbah ibn Farqad Abu Abdilah al-Sulami hørte, at Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) sagde: "Klip ikke hestens pandelok, for den værdighed sidder i pandelokken; ej heller dens manke, for den beskytter den, og heller ikke dens hale, for den jager fluer væk. (Abu Dawud).

Profeten arranger hestevæddeløb

Abdullah ibn Umar beretter, at Profetens (Allahs fred og velsignelser med ham) arrangerede et hestevæddeløb blandt heste, som skulle foregå mellem al-Hafiya og Thaniyat al-Wada (to steder) og mellem heste, der skulle løbe mellem Thaniyat al-Wada og moskeen hos Bani Zuraiq. Jeg var også blandt deltagerne i dette hestevæddeløb. Sufyan sagde: "Afstanden mellem al-Hafiya og Thaniyat al-Wada var 6 mil, og afstanden mellem Thaniyat al-Wada og Bani Zuraiqs moské var en mil." (Bukhari 4:120)

 

 

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 6:13
Shourouk: 7:55
Duhr: 12:55
Asr: 15:18
Maghreb: 17:53
Isha: 19:30

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Langreklame

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography