Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Khansa’ bint Khidham al-Ansariyya har berettet, at hendes far bortgiftede hende, efter at hun havde været gift tidligere, men hun brød sig ikke om det nye ægteskab. Derfor henvendte hun sig til Allahs Sendebud (Allahs fred og velsignelser være med ham), og han erklærede ægteskabet ugyldigt« (Sahih al-Bukhari, kitab al-nikah).” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Grøn Guide til Islam

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Witr-bønnen
Skrevet af Ladycroc   
Mandag, 29 Marts 2010 23:10

Witr-bønnen

Witr-bønnen er navn på en bøn, der bliver bedt efter ishâ og før fajr; altså mellem nattebønnen og morgenbønnen.

Som udgangspunkt beder man tre raka´at i witr; men der findes flere forskellige måder at udføre witr på, uden at den ene måde er mindre/mere rigtig end den anden. I visse tilfælde kan det være nok at bede en enkelt raka´a, hvis man er bange for at man ikke kan nå at bede witr-bønnen, før tiden for fajr sætter ind.

Nedenfor nogle af måderne at bede witr på:

Hanafi-skolen: ifølge hanafi-lovskolerne bedes witr på samme måde, som man beder maghrib-bønnen; altså med tre rakaat og kun én salâm ved afslutningen af de tre raka´at. I henhold til hanafi-skolen fremsiger man også al-Fatiha og mindst tre vers fra Koranen i den tredje raka´a. Efter at have reciteret dette, rejser man hænderne op og siger "Allahu akbar", placerer hænderne foran navlen igen og fremsiger så en kort dua kaldet qunut, og fuldfører så bønnen.

Qunut-anråbelsen kan være i en hvilken som helst form, men det er bedst hvis man fremsiger den anbefalede qunut, som ser således ud:

اَللّهُمَّ إِنَّا نَسـْتَعـِيْنُكَ وَنَسْتَغـْفِرُكَ وَنُؤْمِنُ بِكِ وَنُثْنِيْ عَلَيْكَ الْخَيْرَ، وَنَشْكُرُ ، وَلاَ نَكْفُرُكَ، وَ نَخْلَعُ وَ نَتُرُكَ مَنْ يَفْجُرُكَ، اَللّهُمَّ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَلَكَ نُصَلِّيْ وَنَسْجُدُ وَإِلَيْكَ نَسْعَى وَنَحْفِدُ وَنَخْشَى عَذَابَكَ وَنَرْجُوْ رَحْمَتـَكَ إِنَّ عَذَابَكَ الْجِدَّ بِالْكُفَّارِ مُلْحِقٌ.

Transliteration: Allâhumma innâ nasta-'înuka wa nas-taghiruka wa nu’minu bika wa nuthnî alaykal khayr, wa nashkuruka walâ nakfuruka wanakhla'u wa nat-ruku may yafjuruk, Allâhumma’iyyâka na'budu wa laka nusallî wa nasjudu wa ilayka nas-'â wa nahfidu wa nakshâ 'adhâbaka wa narjû rahmataka innâ 'adhâbak al-jidda bil-kuffâri mul-hiq.

Dansk oversættelse: Oh Allah, vi tyer til Dig og beder Dig om tilgivelse, og vi tror på Dig, og vi lovpriser Dig for alt det gode, og vi takker Dig og vi bryder med alle dem, der ikke adlyder Dig. Oh Allah, vi tilbeder kun Dig, og vi beder kun bønner for Dig, og vi bøjer os kun ned for Dig, og vi iler ivrigt til Dig, og vi frygter Din straf og vi håber på Din barmhjertighed, for Din strenge straf bliver udmålt til de vantro.

Tre raka´at med én afsluttende siddestilling: denne måde er acceptabel i henhold til både shafa´i samt hanbali-lovskolerne. Man beder da witr akkurat som man beder maghrib med den forskel, at man sidder helt til sidst, og ikke mellem de to første og den sidste raka´a.

Maliki-skolen: i henhold til maliki-lovskolen kan man bede witr ved at dele den op i to dele; man siger salâm efter første del, venter lidt, og rejser sig så og beder den sidste raka´a og siger så salâm.

Witr med flere end tre raka´at: i henhold til shafa´i og hanbali-lovskolerne er det tilladt at bede witre med flere end tre raka´at, så længe man beder et ulige antal (fem eller syv osv).

Witr med en enkelt raka´a: i henhold til hanbali og shafa´i-lovskolerne er det ingen synd at bede witr med en enkeltstående raka´a, hvis man er bange for at solopgangstiden nærmer sig. I henhold til hanafi og maliki-skolerne (og enkelte hanbali-lærde) er det ikke velset at bede witr som en enkelt raka´a, medmindre man beder efter en imam, der gør dette.

 

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 6:32
Shourouk: 8:29
Duhr: 12:06
Asr: 13:25
Maghreb: 15:40
Isha: 17:31

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Støt Danish Muslim Aid

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Langreklame

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography