Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Profeten, sallallahu ’alayhi wa ’ala alihi wa sallam, sagde: ”Engelene bliver ved med at spørge om Allahs tilgivelse for enhver af jer, så længe han er på sin bedeplads (musalla) og han ikke slipper en vind (hadath). De siger: ’Oh Allah! Tilgiv ham, Oh Allah! Vær Barmhjertig overfor ham.” [Kilde: Bukhari]” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Grøn Guide til Islam

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Non-verbal skilsmisse
Skrevet af Ladycroc   
Søndag, 17 Oktober 2010 13:58

Non-verbal skilsmisse

Hos shia-muslimer er skilsmisse gennem non-verbal kommunikation ikke gyldig. Derimod tillader sunni-islam indgivelse af skilsmisse gennem non-verbale medier som fx. et brev, en fax, en mail eller endda en sms.

I henhold til fx. Hanafi-lovskolen gør et brev eller en hvilken som helst fysisk skrevet meddelelse skilsmisse-erklæringen gyldig, sålænge der ikke består nogen usikkerhed i hvem der er afsenderen, og forudsat at beskeden om skilsmisse er forståelig. Det er et krav, at manden skal vedkende sig meddelelsen offentligt og overfor konen.

Derfor er skilsmisse som udgangspunkt gyldig, også hvis erklæringen bliver sendt til konen via en SMS-besked. Der foregår dog til stadig en del diskussion om emnet SMS-skilsmisse, da området er nyt.

Fx. er der diskussionen om, hvorvidt man kan nøjes med at sende en enkelt SMS med hele tre skilsmisse-erklæringer (fuld og uigendrivelig skilsmisse) eller om der skal sendes tre separate SMS-beskdeer med hver deres skilsmisse-erklæring, og at en enkelt SMS- besked dermed kun er 1. og dermed genkaldeligt trin i en islamisk skilsmisse.

Idda (venteperioden) indtræder ved modtagelsen af den skriftlige besked.

Man kan naturligvis altid diskutere etikken i non-verbale skilsmisse-erklæringer, for ved ægteskabets indgåelse møder manden jo op for at bede om kvindens hånd, mens han skiller sig fra hende gennem en mobilbesked. Nogle lærde anfører i deres modstand imod SMS-skilsmisse-beskeder, at en sådan ville stride imod god adab (manerer) og ihsan.

En nylig diskussion ved domstolene i Malaysia går på, at SMS´er i sig selv kan være behæftet med utroværdighed og dermed være usikre måder at kommunikere så alvorlige beskeder på. En anden diskussion går på, hvordan visse lærde er hurtige til at acceptere ny teknologi som fundament for sharia i tilfælde af mænds skilsmisse-beskeder gennem mobilen, men at selvsamme lærde afviser brugen af DNA til at fastslå faderskab i en graviditetssituation.

Emnet SMS-skilsmisse vil nok blive diskuteret en del i fremtiden, men langt de fleste sunni-lærde accepterer nu denne form for skilsmisse-erklæring.

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 6:13
Shourouk: 7:55
Duhr: 12:55
Asr: 15:18
Maghreb: 17:53
Isha: 19:30

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Støt Danish Muslim Aid

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Langreklame

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography