Islamisk dato

Muslimske Sider

Dagens Hadith

'“Profeten, sallallahu alayhi wa ala alihi wa sallam, har sagt: “Den, som fjerner en troendes sorg i denne verden, vil få en af sine egne sorger fjernet i det Hinsides. Allah hjælper ham, så længe han hjælper sin broder.” [Kilde: Abu Dawud og Tirmidhi]” '

Kitaba.org

SeekersGuidance

Grøn Guide til Islam

Allahs 99 navne


---> Hvad er Allahs 99 navne?

Islamisk SMS Service

HS


Designed by:
SiteGround web hosting LadyCroc 2010
Adoption
Skrevet af Ladycroc   
Søndag, 17 Oktober 2010 15:40

Adoption i islam

Det er prisværdigt som muslim at tage sig af forældreløse børn eller forsørge børn, hvis behov for forsørgelse ikke bliver dækket af deres familier. Profeten selv (Allahs fred og velsignelse med ham) var forældreløs og blev i sin barndom og ungdom forsørget af en bedstefar og en onkel, som begge tog ham til sig på lige vilkår med deres egne børn. Denne form for islamisk "adoption" af forældreløse børn kaldes "kafâla".

Derimod er det ikke tilladt i islamisk lov at foretage en adoption. Med adoption menes her at registrere en legal forbindelse, der erstatter forbindelsen mellem et barn med sit biologiske ophav, eller at bruge et andet fader-navn end det, man har fået af sin fader, og at dette fx. medfølger familieretlige arveregler el.l. Sådan en adoption er ikke tilladt i islam.

I surah al-Ahzab vers  4 og 5 får de troende fortalt:

"Lige så lidt har Han gjort jeres adoptivsønner til jeres sønner. Det er de ord, som I tager i jeres mund; men Allah siger sandheden. Han viser vejen. Opkald dem efter deres fædre! Det er rigtigst i Allahs øjne. Hvis I ikke ved, hvem deres fædre er, skal de være jeres brødre i religionen og under jeres beskyttelse."

Og ifølge flere troværdige ahadith i Sahih Bukhari er straffen for at kalde sig søn/datter af en mand, der ikke er ens far, eller man kalder sig et familienavn, der hører til en anden klan, at man ikke vil opnå Paradis.

Mælke-adoption

Den eneste måde, hvorpå et nyt biologisk forhold kan oprettes i opad/nedad-gående rækkefølge er gennem mælke-adoption. Et barn, der ammer hos en fremmed kvinde, vil blive kvindens biologiske barn og dermed søster eller bror til hendes andre børn - søskende af forskelligt køn bliver altså mahram til hinanden, og det drengebarn, der ammes af en kvinde, vil blive hendes mahram.

Dog gælder islamisk arveret ikke for mælkesøskende/mælkebørn, og ammens mand vil heller ikke blive mahram til de eventuelle piger, som hans kone ammer.


 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 6:13
Shourouk: 7:55
Duhr: 12:55
Asr: 15:18
Maghreb: 17:53
Isha: 19:30

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Støt Danish Muslim Aid

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Langreklame

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography