Islamiske regler for sex
Skrevet af Ladycroc   
Onsdag, 03 November 2010 22:23

Islamiske regler for sex

Sex er en naturlig del af to menneskers forhold til hinanden, og indenfor islam findes der forskellige regler, forbud, påbud og opfodringer i forbindelse med sex. De fiqh-mæssige (juridiske) afgørelser for sex indenfor islam er mange, men nedenfor findes en oversigt over de vigtigste regler, som er fælles for de fire store lovskoler.

Sex er en del af ægteskabet

Islam forbyder sex mellem personer, som ikke er gift; sex er derfor kun tilladt i forbindelse med et lovligt indgået ægteskab. Sex udenfor ægteskabet er en synd. Udover at være grundlaget for menneskers reproduktion og dermed familiedannelse, tjener sex også til at styrke det fysiske og mentale bånd mellem ægtefællerne og er en del af menneskets glæder i dunya.

Islam anerkender den menneskelige trang til at dyrke sex, og derfor opfordres de troende til at gifte sig, når man føler trang til at dyrke sex, altså typisk i de sene teenageår, da det er bedre at være gift end at begå den synd at dyrke sex før eller udenfor ægteskabet.

Kravet om ægteskabelig sex hænger sammen med den biologiske kendsgerning at sex mellem to mennesker kan afstedkomme dannelsen af nyt liv (også ved brug af prævention, da denne jo ikke yder 100% beskyttelse imod graviditet). Dette nye liv - et barn - er et meget alvorligt og livslangt ansvar; derfor bør sex ikke ske på lemfældigt og uansvarligt grundlag, hvor barnets udgangspunkt ved fødslen skal være der bedst mulige; nemlig en far og en mor.

Der er naturligvis heller ingen garanti for at barnet får en far og en mor; folk kan dø eller blive skilt osv. Men da barnets tarv går forud forældrenes nydelse, er sex indenfor ægteskabet det bedste udgangspunkt, og ægteskabets rammer fordeler også ansvaret for både barnet og for ægtefællerne indbyrdes.

Både kone såvel som mand har i henhold til sharia krav på at sex indgår i ægteskabet; dvs, den ene må ikke nægte den anden seksuelt samvær.

Ulovlig sex

Der er grundlæggende meget få forbud i forbindelse med sex i islam. Ægtefæller er frie til at nyde hinandens fysiske samvær i de rammer, som de selv synes og som de selv har det godt med. De vigtigsts begrænsninger er forbuddene imod:

  • analsex
  • al sex mellem samme køn (homoseksualitet)
  • al sex mod betaling (prostitution)
  • sex under fasten (Ramadân, siyâm)

Under kvindens menstruation eller efterfødselsblødning er samleje forbudt, men ikke andre former for sex, sålænge manden holder sig fra de steder på kvindens krop, som befinder sig mellem hendes navle og knæ. Oralsex er tilladt i henhold til flertallet af lærde, men det er ikke tilladt at sluge sæd.

Derudover er det ildeset (makrûh) at dyrke sex på disse tidspunkter:

  • under jordskælv, vulkanudbrud eller andre naturkatastrofer
  • mellem solnedgang og maghreb
  • mellem fajr og solopgang

Belønning for sex

Ægtefæller får belønning fra Allah for at dyrke sex. Der er flere ahadith, hvor Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) er citeret for at sige, at lovlig sex medfører belønninger for dem, der udfører sex, altså ægtefællerne. Lovlig sex er derfor en velsignet handling, som gavner ægtefællerne både i denne verden og i den næste.

Forspil og hensyn

I henhold til hadith af Daylami er mangel på forspil en af mandens svage sider. Islam opfordrer således til forspil, før egentligt samleje finder sted for at højne nydelsen hos hinanden.

Hjælpemidler

Det er ikke tilladt at bruge andet end kroppen til at dyrke sex med. Såkaldt sex-legetøj som dildo el.l. er derfor heller ikke tilladt at anvende under selve samlejet. 

Derimod er det tilladt at anvende medicin som fx. Viagra eller andre midler til at opnå eller forlænge rejsning osv. sålænge disse midler ikke skader kroppen.

Renhed før og efter sex (ghusl)

Man skal tage fuldt bad efter hvert samleje og sædafgang (ghusl). Dette er obligatorisk, og ens bøn vil ikke blive accepteret, hvis man ikke har lavet ghusl, selv om man har lavet wudû´. Mere om wudû´ og ghusl her.

Onani

I henhold til både hanafi, maliki, hanbali såvel som shafa´i lovskolen er det ikke tilladt at onanere (med vilje). Onani er derfor harâm (forbudt). Ufrivillig sædafgang eller sædafgang i forbindelse med søvn/drømme, er ikke en synd, men man skal foretage fuld afvaskning (brusebad, ghusl) efter ufrivillig sædafgang.

Baggrunden for forbuddet imod onani er Koranens vers 70.29-31, hvori der gives klare retningslinjer for, at seksuel tilfredsstillelse kun må ske gennem lovlig sex med sin ægtefælle. Selv om fx. lægevidenskaben ikke har fundet nogen skade ved onani, findes der altså et religiøst og dermed et åndeligt aspekt af onani, som den troende bør være opmærksom på og naturligvis overholde.

Hvis man har seksuelle følelser, bør man enten gifte sig eller man bør faste som skjold imod det ulovlige og det skadelige.

Gensidig onani i forbindelse med ægteskabelig sex er tilladt og prisværdigt.

Sunna om sex

Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) brugte følgende anråbelse (dua) inden samleje, og det er derfor en god handling i at følge hans perfekte eksempel:"I Allahs navn, oh Allah, tag Shaytân fra os, og tag Shaytân fra det, du skænker os."

Transliteration: "Bismillah, Allahumma, janibnaa ash-Shaytân wa jannib ash-Shaytân maa razaqtanna."

Det er ikke tilladt at fortælle andre om sine seksuelle oplevelser med sin kone/mand. Allahs budbringer (Allahs fred og velsignelser med ham) har fortalt de troende, at man under ingen omstændigheder må viderebringe private informationer om udførte seksuelle handlinger i ægteskabet til andre.

 

 

 

Søg på danskmuslim.dk

Bedetider KBH i dag

Bedetider Fajr: 5:58
Shourouk: 7:49
Duhr: 11:56
Asr: 13:39
Maghreb: 16:02
Isha: 17:46

     Odense: + 6 min; Århus: + 7 min

Støt Danish Muslim Aid

Salahtider reklame

Dansk Islamisk Center

Fredagsbøn på dansk?

Hver fredag i

Dansk Islamisk Center

Baggesensgade 4C, 3. sal

2200 København N

 

Islamakademiet

Nu udgiver vi også bøger!


Foredrag

Vil din forening, din skole, din arbejdsplads have et foredrag om islam? Så kontakt info@danskmuslim.dk

Langreklame

Islamisk litteratur DK

Haya.dk reklame

Reklamer

Her kunne DIN reklame være!
Send en mail til info@danskmuslim.dk for at få adgang til at reklamere på sitet.

Fotograf Ahmed Krausen

Bestil dit næste billede hos

Ahmed Krausen

Photography